Specialist Functiewaardering en Beloning

Functiewaardering

Waarom functiewaardering?

Op objectieve en transparante manier duidelijkheid bieden over de beloning van functies, dat is het primaire doel van functiewaardering. Het biedt daarmee een goed onderbouwd referentiekader bij salarisrondes, beoordelingsgesprekken en gesprekken over persoonlijke ontwikkeling.

Door functies ten opzichte van elkaar in rangorde te zetten, wordt duidelijk wat het gewicht van de ene functie ten opzichte van de andere is. Op basis van dit gewicht kan de salarishoogte van een functie worden bepaalt.

Eerlijk en transparant

Rechtvaardig en transparant met beloningsverschillen omgaan, dat is wat een functiewaarderingssysteem uw organisatie te bieden heeft. Het voorkomt onderhandelingen met elke individuele medewerker over het salaris. Ook voorkomt het dat werknemers worden beloond op basis van hun "blauwe ogen" of dat onderling onbegrip en onrecht wordt ervaren. Duidelijkheid over wat de functie waard is, betekent dat de persoon die de functie bekleedt krijgt waar hij of zij recht op heeft. Niet meer en niet minder.

Efficiënt en flexibel

Net als de arbeidsmarkt staat de wereld van functiewaardering niet stil. De toenemende behoefte aan efficiency en flexibiliteit heeft ertoe geleid dat de prioriteit is komen te liggen bij het vereenvoudigen en stroomlijnen van het functiewaarderingsproces. Schuurman HR Advies heeft in de loop der jaren gewerkt met bijna alle bekende functiewaarderingssystemen (Hay, FWG, ORBA, CATS, Fuwasys e.d.) en onze ervaring is dat de problemen vaak niet zitten in het systeem, maar in de toepassing ervan. Wij helpen u graag bij het vinden van slimme en toekomstbestendige oplossingen.

Heeft uw organisatie nog geen functiewaarderingssysteem? In dat geval kunt u ook gebruik maken van het ons eigen functiewaarderingssysteem FIS®. Wij hebben dit systeem inmiddels met succes toegepast binnen verschillende type organisaties. Het is een systeem dat prima in staat om de moderniseringsslag op het gebied van functiewaardering te faciliteren.

Tijd voor verandering?

Kortom, bent u op zoek naar mogelijkheden om de functiewaardering binnen uw organisatie slimmer, efficiënter en moderner te organiseren? Wilt u overstappen naar een ander systeem of uw functiehuis moderniseren? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:

© Schuurman HR Advies BV 2019