Specialist Functiewaardering en Beloning

Functiewaardering

Waarom functiewaardering?

Objectieve duidelijkheid en transparantie over salarissen. Dat is het primaire doel van de methode die wij functiewaardering noemen. Het biedt duidelijkheid en zekerheid bij salarisrondes, beoordelingsgesprekken en gesprekken over persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Door functies ten opzichte van elkaar in rangorde te zetten, wordt duidelijk wat het gewicht van de ene functie ten opzichte van de andere is. Op basis van dit gewicht wordt de salarishoogte van de functie bepaalt.

Eerlijk en transparant

Rechtvaardig, onderbouwd en transparant met beloningsverschillen omgaan. Dat is wat een functiewaarderingssysteem binnen uw organisatie te bieden heeft. Het voorkomt onderhandelingen met elke individuele medewerker over het salaris. Ook voorkomt het dat werknemers worden beloond op basis van hun "blauwe ogen" of dat onderling onbegrip en onrecht wordt ervaren. Duidelijkheid over wat de functie "waard" is, betekent dat de persoon die de functie bekleedt goed onderbouwd krijgt waar hij of zij recht op heeft. Niet meer en niet minder.

Efficiënt en flexibel

Net als de arbeidsmarkt staat de wereld van functiewaardering niet stil. De toenemende behoefte aan efficiency en flexibiliteit heeft ertoe geleid dat het accent verschuift naar vereenvoudiging en het stroomlijnen van het functiewaarderingsproces (FUWA-proces). 

Functiewaardering: slim, modern maatwerk

Om de moderniseringsslag in functiewaardering te faciliteren, heeft Schuurman een eigen methode ontwikkeld. Hiermee ontzorgen wij in het slim, toekomstbestendig inrichten en organiseren van het FUWA-proces binnen uw organisatie. Bestaande FUWA-systemen, zoals Hay, FWG, ORBA, CATS, Fuwasys en dergelijke blijven overeind en worden moeiteloos geïntegreerd.

Tijd voor verandering?

Heeft uw organisatie nog geen functiewaarderingssysteem? Wilt u overstappen naar een ander systeem of uw functiehuis moderniseren? Dan geeft Schuurman graag advies over de verschillende systemen en mogelijkheden. Ook wanneer het gaat om de waardering van één of enkele losse functies staan wij graag voor u klaar.

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77-6
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:
© Schuurman HR Advies BV 2017