Specialist Functiewaardering en Beloning

Functiewaardering

Waarom functiewaardering?

Op objectieve en transparante manier duidelijkheid bieden over de beloning van functies, dat is het primaire doel van functiewaardering.  Het biedt een goed onderbouwd referentiekader bij salarisrondes, beoordelingsgesprekken en gesprekken over persoonlijke ontwikkeling. Door functies ten opzichte van elkaar in rangorde te zetten, wordt duidelijk wat het gewicht van de ene functie ten opzichte van de andere is. Op basis van dit gewicht kan de salarishoogte van een functie worden bepaald.

Eerlijk en transparant

Rechtvaardig en transparant met beloningsverschillen omgaan, dat is wat een functiewaarderingssysteem uw organisatie te bieden heeft. Het voorkomt dat u met elke individuele medewerker telkens opnieuw moet overleggen en onderhandelen over het salaris. Ook voorkomt het dat werknemers worden beloond op basis van hun "blauwe ogen" of dat onderling onbegrip en onrecht wordt ervaren. Duidelijkheid over wat de functie waard is betekent dat de persoon die de functie bekleedt, krijgt waar hij of zij recht op heeft. Niet meer en niet minder.

Moderne oplossingen

De wereld van functiewaardering staat niet stil. De toenemende behoefte aan snelheid, flexibiliteit en efficiency heeft ertoe geleid dat de prioriteit is komen te liggen bij vereenvoudiging van het functiewaarderingsproces. Schuurman HR Advies helpt u graag bij het zoeken naar mogelijkheden om de functiewaardering binnen uw organisatie slim, efficiënt en modern te organiseren.

In de loop der jaren hebben wij gewerkt met bijna alle bekende functiewaarderingssystemen (Hay, FWG, ORBA, CATS, Fuwasys e.d.). Maar welk systeem u ook kiest, vaak zit het probleem niet in het systeem, maar in de toepassing ervan. Of het nu gaat om het laten wegen van enkele losse functies of het vereenvoudigen van de systematiek, wij bieden u graag een slimme en toekomstbestendige oplossing.  

Heeft uw organisatie nog geen functiewaarderingssysteem? In dat geval kunt u ook gebruik maken van het ons eigen functiewaarderingssysteem FIS®. Wij hebben dit systeem inmiddels met succes toegepast binnen verschillende type organisaties. Het is een systeem dat prima in staat is de moderniseringsslag op het gebied van functiewaardering te faciliteren.

Tijd voor actie?

Kortom, bent u op zoek naar mogelijkheden om de functiewaardering binnen uw organisatie slimmer, efficiënter en moderner te organiseren? Of wilt u uw functies snel en efficiënt laten waarderen? Neem dan contact met ons op.

 

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:

© Schuurman HR Advies BV