Specialist Functiewaardering en Beloning

Functiewaardering

Waarom functiewaardering?

Op een objectieve en transparante manier duidelijkheid bieden over de beloning van functies, dat is het primaire doel van functiewaardering. Het biedt daarmee een duidelijk referentiekader bij salarisrondes, beoordelingsgesprekken en gesprekken over persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Door functies ten opzichte van elkaar in rangorde te zetten, wordt duidelijk wat het gewicht van de ene functie ten opzichte van de andere is. Op basis van dit gewicht wordt de salarishoogte van de functie bepaalt.

Eerlijk en transparant

Rechtvaardig, onderbouwd en transparant met beloningsverschillen omgaan, dat is wat een functiewaarderingssysteem uw organisatie te bieden heeft. Het voorkomt onderhandelingen met elke individuele medewerker over het salaris. Ook voorkomt het dat werknemers worden beloond op basis van hun "blauwe ogen" of dat onderling onbegrip en onrecht wordt ervaren. Duidelijkheid over wat de functie "waard" is, betekent dat de persoon die de functie bekleedt goed onderbouwd krijgt waar hij of zij recht op heeft. Niet meer en niet minder.

Efficiënt en flexibel

Net als de arbeidsmarkt staat de wereld van functiewaardering niet stil. De toenemende behoefte aan efficiency en flexibiliteit heeft ertoe geleid dat het accent verschuift naar vereenvoudiging en het stroomlijnen van het functiewaarderingsproces (FUWA-proces). Om de moderniseringsslag in functiewaardering te faciliteren, heeft Schuurman HR Advies een eigen methode ontwikkeld. Hiermee helpen wij u bij het slim en toekomstbestendig organiseren van het FUWA-proces binnen uw organisatie. Uw bestaande FUWA-systemen, zoals Hay, FWG, ORBA, CATS, Fuwasys e.d. hoeft daarbij niet direct overboord, maar kunt u gewoon blijven gebruiken.

Tijd voor verandering?

Heeft uw organisatie nog geen functiewaarderingssysteem? Wilt u overstappen naar een ander systeem of uw functiehuis moderniseren? Dan geven wij u graag advies over de verschillende systemen en mogelijkheden. 

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:

© Schuurman HR Advies BV 2019