Specialist Functiewaardering en Beloning

Bouw je eigen baan

6 maart 2017

De begrippen ‘baan’ en ‘functie’ zijn vandaag de dag sterk aan verandering onderhevig. Banen hebben geen voorspelbare levensuur meer van 20, 30 of zelfs 40 jaar. En functies zijn flexibel. Vandaag dit en morgen iets compleet anders. Medewerkers willen ook steeds meer de eigen functie naar eigen inzicht kunnen invullen. Op meer en meer plaatsen wordt dat werkelijkheid. Niet alleen in Silicon Valley, waar trends nu eenmaal als eerste opduiken, maar ook bijvoorbeeld recentelijk bij de Nederlandse Politie. In workshops delen medewerkers daar hun ervaringen met collega's met het zelf invulling geven aan het politiewerk.

Moderne werkvormen

Begrippen als jobrotation, jobcarving en jobcrafting sluiten allemaal goed aan bij de wens tot vrije functie-invulling. Dus waarom vasthouden aan traditionele structuren als er meer vernieuwende werkvormen denkbaar zijn? Het is interessant om hier eens bij stil te staan! Net zoals de organisatiecultuur een belangrijke succesfactor is voor het verbeteren van bedrijfsprestaties, zo is de werkvorm dat voor het optimaal benutten van talenten.

Binden en boeien

Om de wendbaarheid en innovatiekracht van uw bedrijf te vergroten is het van belang dat medewerkers hun talenten kwijt kunnen en gelukkig worden van het werk wat ze elke dag doen. Het zelf invulling kunnen geven aan de eigen functie hoort daarbij.

Er zijn vele manieren waarop medewerkers zelf aan hun baan kunnen sleutelen. Misschien moet u gewoon eens een keer hierover met uw collega's om tafel gaan zitten. Het is weer eens een andere manier om als werkgever te "binden en boeien"!

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:

© Schuurman HR Advies BV 2019