Specialist Functiewaardering en Beloning

Bouw je eigen baan

Om de wendbaarheid en innovatiekracht van de organisatie te vergroten is het van belang dat medewerkers hun talenten en passie kwijt kunnen in hun dagelijkse werk. De begrippen ‘baan’ en ‘functie’ zijn vandaag de dag sterk aan verandering onderhevig. Banen hebben geen voorspelbare levensuur meer van 20, 30 of zelfs 40 jaar. En functies zijn flexibel. Vandaag dit en over anderhalf jaar iets compleet anders.

Workshop als instrument

Medewerkers willen steeds meer de functie naar eigen inzicht kunnen invullen. Op meer en meer plaatsen wordt dat werkelijkheid. Niet alleen in Silicon Valley, waar trends nu eenmaal als eerste opduiken, maar ook bijvoorbeeld bij de Nederlandse Politie. In workshops delen medewerkers daar hun ervaringen met collega's met het zelf invulling geven aan het politiewerk.

Gebruik moderne werkvormen

Begrippen als jobrotation, jobcarving en jobcrafting sluiten allemaal goed aan bij de wens tot vrije functie-invulling. Waarom vasthouden aan traditionele structuren als er meer vernieuwende werkvormen denkbaar zijn? Het is interessant om hier eens bij stil te staan! Net zoals de organisatiecultuur een belangrijke succesfactor is voor het verbeteren van bedrijfsprestaties, zo is de werkvorm dat voor het optimaal benutten van talenten.

Onderneem tijdig actie!

Er zijn vele manieren waarop medewerkers zelf aan hun baan kunnen sleutelen. Misschien moet u gewoon eens een keer tijd reserveren om samen met uw collega's om tafel te zitten rond dit thema. Het is een mooie kans om de wendbaarheid en vitaliteit binnen uw organisatie te vergroten!

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77-6
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:
© Schuurman HR Advies BV 2017