Wat staat ons allemaal te wachten? Gaan onze banen er in de toekomst door Artificial Intelligence (AI) behoorlijk anders uitzien of is het allemaal maar een hype? Om daar achter te komen, bezochten wij onlangs de tentoonstelling Verdwijn en Verschijn banen van Patrick van Beukering.
Veel organisaties worstelen met hun beoordelingssystematiek, hun jaarlijkse gesprekscyclus en hun performance management. Leidinggevenden ervaren het als een verplichting om functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren, en vinden de tijdsinvestering te groot. Medewerkers zijn vaak na afloop van het gesprek eerder gedemotiveerd dan gemotiveerd. En de initiator -de HR-afdeling- wordt gezien als de boosdoener van dit geheel.
Hoe zorgt u ervoor dat de salarissen van uw team marktconform blijven in het komende jaar? Het antwoord is indexatie, een krachtig instrument om de koopkracht van uw medewerkers te behouden. Bij indexatie draait alles om collectieve verhogingen die onvoorwaardelijk zijn en losstaan van individuele prestaties. Maar welke salarisverhoging is eigenlijk gebruikelijk?
Het beloningsverschil tussen mannen en vrouwen staat de laatste tijd sterk in de belangstelling. De druk vanuit de media en politiek om de loonkloof aan te pakken groeit. De Nobelprijs voor Economie is dit jaar gewonnen door de Amerikaanse hoogleraar Claudia Golden voor haar studie naar de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen.
Het coronavirus legt de kwetsbaarheid van onze economie bloot. Wat kan je als bedrijf doen om minder kwetsbaar te zijn?
In bepaalde sectoren is het lastig om aan personeel te komen. Hogere beloning lijkt een oplossing, maar er zijn betere en slimmere alternatieven. Lees de 3 tips!
Het traditionele beoordelingsgesprek is steeds lastiger in te passen binnen moderne organisatievormen, zoals bij agile werken en zelfsturende teams. Maar kan het ook anders?
Een functiehuis vraagt veel onderhoud, wat tijd en geld kost. Wat zijn de alternatieven en voor welke organisaties zijn die geschikt?