Specialist Functiewaardering en Beloning

Functiebeschrijvingen

Waarom functiebeschrijvingen?

In functiebeschrijvingen worden de verantwoordelijkheden, resultaten en werkzaamheden van een functie vastgelegd. Ze vormen niet alleen de basis voor functiewaardering, maar kunnen ook worden gebruikt bij het opstellen van vacatureteksten, bij talentontwikkeling en coaching. Een goede functiebeschrijving helpt bovendien bij het inrichten van de organisatie en het scherp krijgen van de interne verantwoordelijkheden.

Een vak apart

Met functiebeschrijvingen is dus niets mis, maar de valkuil is dat ze vaak te uitgebreid en wollig worden, waardoor lange, droge, onhandige documenten ontstaan. Het ideale functieprofiel is ontdaan van alle ballast en geeft professioneel, kort en bondig de essentie van de functie weer. Het opstellen van goed functieprofiel is wat dat betreft een vak apart en vereist kennis van zaken.

Ondersteuning op maat

In de loop der jaren hebben wij voor een groot aantal organisaties functiebeschrijvingen opgesteld. We hebben hierdoor een brede expertise opgebouwd en zijn daarom in staat om snel en deskundig nieuwe functiebeschrijvingen op te stellen voor elk type organisatie.

Handige oplossingen

Het zelf opstellen van functiebeschrijvingen is vaak een lastige en tijdrovende klus. Mocht u deze klus willen uitbesteden aan een specialist, vraag dan naar de mogelijkheden. Stelt u toch liever zelf de beschrijvingen op? Ook dan kunnen wij u hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld door het leveren van input, het bewaken van de kwaliteit en het sparren over de inhoud van functies.

 

De functie centraal

Contactgegevens

Lange Brinkweg 77
3764 AB Soest
T. 035 603 05 06

Privacyverklaring

Over Schuurman HR Advies

Schuurman HR Advies is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van Human Resources en heeft zich, als één van de weinige HR bureaus in Nederland, volledig gespecialiseerd op het gebied van functiewaardering en beloning.

Vragen?

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op.

Social Media

Volg mij op:

© Schuurman HR Advies BV 2019